Menu
cassis 1.png

Het gevoel van luxe in de Provence!

Wijngaarden

Voor wijnliefhebbers is de regio echt een Walhalla! De Résidence ligt midden tussen vele wijngaarden. Het zijn er echt teveel om op te noemen. Natuurlijk staat de Provence bekend om zijn heerlijke rosé, maar er worden ook prachtige witte en rode wijnen gemaakt. Bij elk Domaine ben je van harte welkom om de trots van elke gepassioneerde vigneron te proeven. Santé!

Golf

De 18 holes golfbaan Golf de La Sainte-Baume is schitterend gelegen, direct naast het park. De baan beschikt over een fijn restaurant met terras en panoramische uitzichten. Golfers loven de kwaliteit van de baan en de fantastische ligging. Voor gasten is via de beheerders een starttijd te reserveren. Op de baan wordt Engels gesproken. Ideal als je de Franse taal niet machtig bent. 

Nans les Pins

Aan de voet van het imposante massief van La Sainte-Baume ligt het pittoreske Provençaalse plaatsje Nans les Pins. Het wordt omringd door vele wijngaarden en prachtige natuur.  Het centrum is authentiek Frans en heeft een knus dorpsplein met terrasjes. Op zondag is er een gezellige markt met streekproducten waar het hele dorp naar toe komt om in te kopen, maar ook om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken. Verder zijn er bakkers, slagers en supermarkten. De meest nabije badplaatsen van de Côte d’Azur zijn slechts een half uurtje rijden. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen rondom Nans. Een wandeling door de vallei is echt prachtig. Maar het mooiste is een klim naar het klooster van La Sainte-Baume, dat in een natuurlijke grot van het massief gevestigd is. Doordat Nans op meer dan 400 meter hoogte ligt, koelt het er 's avonds altijd heerlijk af.

Het klooster van Sainte Baume

Het is echt zeer de moeite waard om je wandelschoenen aan te trekken en het klooster in het massief te bezoeken. De autorit er naar toe door het massief is al fantastisch. Vanaf de parkeerplaats is het een hele klim, maar als je er eenmaal bent is de beloning rijkelijk. Het uitzicht vanaf het klooster is werkelijk fenomenaal.

Het klooster dat nog steeds in functie is wordt veel bezocht door internationale pelgrims. Het is fascinerend om te zien hoe de Dominicaanse monniken er leven en werken sinds het begin van de dertiende eeuw. De kapel, waar nog dagelijks diensten worden gehouden, is een natuurlijke grot in het massief. Echt zeer indrukwekkend!

De Calanques bij Cassis

Het prachtige, schilderachtige vissersstadje Cassis is zeker een bezoek waard. Het is een absolute aanrader om een rondvaartboot naar de Calanques te pakken. Eenmaal op de boot vaar je over het werkelijk kraakheldere, azuur blauwe water tussen zeer stijle kalkstenen rotswanden, hier en daar begroeid met pijnbomen. Werkelijk adembenemend en een “must see”. Vergeet je zwemkleding niet!